Mikroklima i din permakulturhage

,

I norske værforhold er det alltid gunstig å kunne fange litt mer varme eller skape lune steder i hagen for de mest varmekrevende plantene. Med en bredere palett av mikroklima i hagen får du mulighet til å dyrke flere sorter av bær, frukt og grønnsaker. Større mangfold i hagen betyr flere bein å stå på! I dette kurset skal vi snakke om de forskjellige måtene å lage mikroklima i hagen, og ikke bare med drivhus!

Kursleder Celine Faudot er en fransk trebarnsmor som kom til Norge for 13 år siden. I 2015 begynte hun å dyrke egen mat i en liten hage i Trøndelag og ble fort selvforsynt med grønnsaker halvparten av året til tross for hektisk hverdag. Utdannet forsker, Celine liker å observere og eksperimentere i hagen for å forstå de naturlige prosessene naturen bruker. I 2021 har hun etablert en liten markedshage for å bevise at permakultur metodene som hun tester i sin privat hage også fungerer i større skala. Hun tok PDC i vinter 2021/2022. Hun driver PERMAKULT, som formidler om permakultur gjennom kurs og sosial medier.