Økonomi og entreprenørskap med permakulturprinsipper

, ,

Å leve bærekraftig med trygg økonomi kan være en utfordring. Et godt liv er også fravær av økonomiske problemer og evne til å verdsette sitt eget arbeid I lys av etikken «rettferdig fordeling.»

Går du med en gründer i magen eller har du et lite firma i tillegg til ordinær jobb? Ønsker du i større grad å leve av din permakulturdrøm? Hva er lønnsomhet? Hva er soliditet? Hva er vårt marked?

Foredraget skal inspirere til at du kan oppnå den avkastningen som er rettferdig for deg, forankret i omsorg for jorda og mennesker rundt deg. Vi benytter de 12 permakulturprinsippene med økonomibrillene på og drøfter ulike løsninger for deltagerne.

Anne Marit Skovly er daglig leder av Hvaler Gjestehage og Geodome Norge AS. Hun er opptatt av lagspill med naturen og har de siste 14 årene utviklet Hvaler Gjestehage til en økologisk opplevelseshage med plantesalg, vandreforedrag, kurs og arrangementer. Gjestehagen er også en visningshage for egenproduserte geodomer som tilbys kunder som byggesett.

I gjestehagen er det økologiske kretsløpet stadig under utvikling med matskog, høner, bier, ender og kjøkkenhage. Hun er opptatt av prinsippet “fra vugge til vugge” – alt avfall går tilbake til nytt liv. Anne Marit mottok hagekulturprisen fra Det norske Hageselskap i fjor for sitt arbeide med hagebruket og sin evne til formidling.

Hun liker svært godt å ta i mot gjester og tilbyr vandreforedrag for grupper, hun reiser også mye rundt og holder foredrag for alle som er opptatt av selvforsyning og naturlige løsninger (permakultur). Nå er det mye fokus på restaurering av natur og gjestehagens nyutviklede matskog er et bidrag til større biomangfold.

Denne videoen er kun tilgjengelig for medlemmer. Logg inn på Min Side for å få tilgang til kursbiblioteket.

Er du ikke medlem ennå? Finn ut hvordan du kan bli det her: Bli medlem