Kurvmaking

, ,

Kurvmakeryrket er et av verdens eldste yrker, for mennesker har alltid hatt behov for noe å oppbevare og bære ting i. Kunnskapen om materialer, høsting, foredling og fletting er nesten glemt. Det er fantastisk å se mangfoldet av teknikker og materialer som brukes i den nordiske kurvtradisjonen!

I denne videoen forteller Hege Aasdalv om kurvetradisjoner i Norge og viser eksempler på ulike typer kurver og materialer som har vært vanlige rundt om i landet. Hun viser frem materialer og forteller om foredlingssmetoder. Hun forteller også litt om sitt stipendiatet og hvordan hun har jobbet med å samle kunnskap, og hvordan denne kunnskapen er en viktig del av vårt forhold til naturen og kulturlandskapet og vår historie.

Hege Aasdalv er utdannet kurvmaker fra Skovstuen Pil og har i 2020-2023 hatt et stipend for Norsk håndverksinstitutt. Hun er spesielt interessert i tradisjonelle kurver laget av lokale materialer og har vært involvert i flere prosjekter gjennom Norsk håndverksinstitutt for å gjenskape kurver som ingen lenger kan lage. Hun har fordypet seg i de ulike kurvene som tradisjonelt har blitt laget i Norge og Norden.

Denne videoen er kun tilgjengelig for medlemmer. Logg inn på Min Side for å få tilgang til kursbiblioteket.

Er du ikke medlem ennå? Finn ut hvordan du kan bli det her: Bli medlem