Introduksjon til naturjordbruk

, ,

Lars Holdhus fra Matskogen på Landås går gjennom de forskjellige retningene innenfor naturjordbruk med fokus på hva som kan bli brukt under norske forhold. Naturjordbruk er lite utbredt i Norge og mange ideer rundt naturjordbruk kan bli brukt i skoghager, markedshager, agroskogbruk og i permakultur. Skoghager er det nærmeste man kommer en form for naturjordbruk i Norge.

De fleste grener av naturjordbruk bruker ikke moderne teknologi, etterligner ikke naturen, har ingen form for jordbearbeiding, bruker ikke gjødsel eller plantervernmidler, har ingen ugressforkjemping eller beskjærer ikke trær. Vi går gjennom vanskelighetene og realismen rundt denne metoden og hvordan metoden har blitt videreutviklet etter Fukuoka. Naturjordbruk er både en filosofisk holistisk retning men også en praktisk retning som tar tid å lære seg.

Vi går gjennom koreansk naturjordbruk, Fukuoka metoden, Jadam, Zero Budget Farming, Yoshikazu Kawaguchi, forskjellen på naturjordbruk og permakultur og Nature Farming (Mokichi Okada).

Denne videoen er kun tilgjengelig for medlemmer. Logg inn på Min Side for å få tilgang til kursbiblioteket.

Er du ikke medlem ennå? Finn ut hvordan du kan bli det her: Bli medlem