Dounia Boukhari: Permakultur har gitt meg et nytt perspektiv på måten jeg ser liv og naturlige prosesser!

er har du mulighet til å bli bedere kjent med en av våre diplomander – Dounia Boukhari:

Permakultur er et holistisk system som inkluderer flere elementer og samtidig åpner for kontinuerlig forbedring/korrigering etterhvert som forståelsen modner seg til Eller når endringer dukker opp!

Hvordan bruker du permakultur?
Jeg bruker prinsipper i permakultur til å designe hagen min. Og livet mitt. Jeg reflekterer også mye om etikker og prinsippene i hverdagen når jeg viser  omsorg for mennesker, dyr og natur. Når jeg møter på utfordringer. Og også til å utvide horisonten min som medmenneske, forelder, og leder.

Hva har permakultur gitt deg?
Et nytt perspektiv på måten jeg ser liv og naturlige prosesser på. En bedre forståelse av diverse koblinger mellom forskjellige naturlige prosesser og levende organismer. Utviklet observasjonsevne. Og et godt nettverk. 

Hva holder du på med nå?
Diplomarbeid med to hovedprosjekter.
* Utvikling av permakultur demonstrasjonssted og skoghage
* Mennesker i permakultur. Med fokus på fysisk og psykisk helse

Hva er ditt favoritt-designverktøy og hvorfor?
Designweb av Looby macnamara er fortsatt en favoritt. Kanskje fordi det er det første permakultur design-verktøyet jeg ble kjent med.

Hvorfor ønsker du å formidle/fasilitere om permakultur?
Fordi permakultur er et holistisk system som inkluderer flere elementer og samtidig åpner for kontinuerlig forbedring/korrigering etterhvert som forståelsen modner seg til .Eller når endringer dukker opp.

Hvilke permakultur tema underviser du i? Og hva slags medium liker du best å bruke?
Jeg underviser ikke for tiden. Men skal har planer om det. Jeg er utdannet som lærer, og mental trener/ coach, og er veldig opptatt av å dele mine kunnskaper med andre. Jeg er også vært heldig av å bli tatt inn i intensiv kurs «Permakultur Teacher Training» som finner sted i Holma folkehøgskule i Sverige, i februar neste år.

Hvis du kunne endret en ting i verden, hva ville det vært og hvorfor?
* Bidra til bedre levevilkår for barn og voksne der det trengs. Fordi det er viktig for dem og for felles bevissthet til alle mennesker på jorda.
* At vi mennesker bruker kun det vi trenger av tilgjengelige ressurser også når vi har veldig mye av de. Og gjerne bygge opp nye på naturlig vis (feller vi ned et tre ned, planter vi gjerne et nytt ett, ikke en vindturbin). På den måten lever mennesker i harmoni med seg selv selv og naturen, og bruker tiden her på jorda mer målrettet og fornuftig.
*Et mer holistisk tilnærming til klima- og miljø-endringene. Og troen på naturens evner til å omstille seg. Stoppe de åpenbare ødeleggelser og overbruk av ressurser. Stoppe haste-løsninger som kan ha uante store konsekvenser om x-antall år.

Ta gjerne kontakt med Dounia på .