Permakultur Lærere

Permakultur Lærere

Ta gjerne kontakt med en av våre lærere, hvis du ønsker foredrag eller kurs!
Ønsker du veiledning i forhold til læreren som passer best for ditt ønske- ta kontakt! 

 

Lærere med permakulturdiplom

 

Frederica Miller

Frederica er arkitekt med spesialkunnskap om økologisk bygging og planlegging. Hun underviser PDC sammen med Marianne Leisner og Helene von Bothmer og holder ofte kurs og foredrag. Hun driver Sletta Permakultursenter på Nesodden med sin mann Julio Perez.


Jan Bang

Jan underviser flere PDC kurs hvert år, er utdannet både som lærer og innen landbruk og har jobbet med undervisning innen permakultur og økosamfunn i mange år. Han har utgitt en rekke bøker.

Les mer


Marianne Leisner

Marianne er utdannet landskapsarkitekt, har vært med på å utgi flere bøker og holder kurs i bl.a. permakultur og skolehager.

Les mer


Julio Perez

Julio er utdannet arkitekt fra Chile og en av pionerene innen miljøvennlig bygging og hagebruk i Latin-Amerika. Han holder kurs i blant annet leire som byggematerialer.

Les mer


Hedda Kortnes

Hedda eier og driver Bøensetre husmannsplass, «Farmen-gården» i Aremark, Østfold. Hun holder mange kurs inkludert permakultur og fruktskog, selvberging, kjøkkenhage, drivhus og gårdsdrift.

Les mer


Lærer Eirik Lillebøe WikenEirik Lillebøe Wiken

Eirik er utdannet som permakulturlærer fra det engelske Permaculture Educators Course med Andy Goldring og Catrine Dolleris i 2012. Han driver Alvastien permakultur gård og holder kurs i blant annet poding og skoghage.
Les mer


Lærere med Permaculture Design Certificate

Marthe Svendsen AuneLærer Marthe-Aune

Marthe Svendsen Aune tok PDC høsten 2020. Hun utvikler kurs innen temaer som «permakultur, mat og helse», «oppbygging av et husapotek», «barn og permakultur» og «permakultur i villahager».
Les mer


Hanne Engebret

Hanne holder PDC (2019) og tar diplom. Hun driver egen bedrift- Drabantbybruket og holder kurs i dyrking for nybegynnere, kurs om permakultur og dyrking, frøsanking, lage garn av brennesle mm. Hun brenner mest for med tanke på permakultur er det å vise at alt henger sammen.
Les mer


Helen Fredholm

Helen er ei hageglad dame som ønsker å inspirere andre til å bli glad i hagene sine. Hun holder kurs i Cottage gardening, Permakultur i blomsterhagen, Roser, Klematis, Hageplanlegging, Hage på lag med naturen, Stauder og  Toårige planter.
Les Mer


Ylva LinnestadLærer Ylva-Linnestad

Ylva Linnestad har en PDC i permakulturdesign fra både England (2017) og Norge (2018) i tillegg til kurs i Økologisk skolehage og bærekraftig undervisning fra NMBU. Hun holder kurs og foredrag om hage og ville vekster.
Les mer


Jennifer McConachie

Jen har over 10 års erfaring med permakultur, holder PDC, permakultur teacher training (TPT) og tar permakultur diplom i utdanning og er assisterende lærer på PDC.
Hun holder kurs online og fysisk i skoghagedesign, urban permakultur, dyrking av sopp i skoghagen, regenerativ lederskap, permakultur hagedesign og mer!
Les mer


Andrew McMillionLærer Andrew-M

Andrew driver et småbruk i Nes i Øvre Romerike som fokuserer på å dyrke et stabilt økosystem ved å følge regenerative og permakultur prinsipper. Han er aktiv i KVANN.
Les mer

 


Randy Gunnar Lange

Randy ble født i Key West Florida USA, men er oppvokst på Ulvøya i Oslo. Han har så lenge han kan huske hatt et dypt forhold til og stor interesse for natur. Han driver Eikeløkka permakultur gård på Hvaler og Ravn Naturveiledning.
Les mer


Peggy Zinke

Peggy Zinke er vokst opp i Tyskland (Erzgebirge) og har bodd i Norge siden 2006. Hun har bakgrunn som vannforvaltningsingeniør og mer enn 20 års erfaring som konsulent, hydrolog og forsker, med en spesiell interesse i myr, våtmark, elver og deltaer. Hun har PDC & permakultur Teacher Training.
Les mer


Mikal Larsen

Mikal Larsen er en av meddriverne av Sellanrå Gardskollektiv, en nyoppstartet LAND-spire på yttersida av Hardangerfjorden. Han holder kurs, workshops og foredrag innen selvforsyning, tradisjonell naturkunnskap, økologisk jord- og hagebruk, ville vekster og introduksjonskurs til permakultur.
Les mer


Elin Eftevaag

Elin holder kurs i dyrking etter permakultur-prinsipper, har omvisninger, tar oppdrag som rådgiver, foredragsholder og formidling.
Les mer


Yngvil Thomassen

Yngvil holder mange forskjellige kurs i alt fra å så frø, om å formere stauder, om permagrønnsaker, permagrønnsaker spesielt for sone H8, og matrelaterte kurs om spiselige ville vekster, foredling av grønnsaker med fermentering og brygging av vannkefir.
Les mer


Ondrej Nentwich

Ondrej Nentwich tok PDC høsten 2021 på Hvaler, har tatt permakultur Teacher Training (TPT) og jobber med diplom i utdanning. Han jobber for Nabolagshager som ungdomsveileder i prosjektet “Stensparken Nærmiljøhage” hvor han sammen med en gruppe ungdommer lager en urban skoghage og grønn møteplass som en base for undervisning, arrangementer, samlinger og dyrking med permakultur i fokus.
Les mer


Helene Bøhler

Helene er et skapende menneske med en mangfoldig erfaring som veves med glede og entusiasme i formidlingen av permakulturdesign. Hun holder PDC, permakultur Teacher Training (TPT) & tar diplom. Hun har bakgrunn som kunstner, Tai Chi og Soul Moves instruktør, og er lærerinstruktør i TMW; Tai Chi Bevegelser for Velvære.
Les mer


Andreas Dønåsen

Andreas Dønåsen er fysioterapeut, livsstilsveileder, urban gartner og filosofistudent med PDC (2017).Han driver Regenerative Hager med Andreas Dønåsen hvor han tilbyr rådgivning og formidling innen økologisk dyrkning og permakultur.

Les mer


Dag AkselsenDag Akselsen

Dag reetablerer småbruket Muskedalen i Våler og holder workshops, introduksjon i permakultur, omvisninger.

Les mer


Shan Amin

Shan Amin er utdannet som biolog (insekter, planter og sopp), tok PDC i 2022, og jobber mot å bli soppsakkyndig (2022) og nyttevekstsakkyndig (2023). Tidligere har han vært svært aktiv i organisatorisk arbeid, og har også funnet stor glede i undervisning og formidling fra barnehagenivå opp til voksenopplæring. Engasjerer seg særlig for regenerativ reform av jordbruk og bedrifter.

les mer


Camilla Fauske

Camilla tok økologiske skolehager og bærekraftig læring på NMBU i 2015. Ble her kjent med permakultur, og har deretter blitt mer og mer kjent med det. Hun utarbeider gården sin i Lågendalen etter permakultur-prinsipper. Bygger skoghage, økofellesskap, Inn på tunet og mye annet.

les mer