Disse kursene er ledet av medlemmer i Norsk Permakulturforening. For å liste dine permakulturkurs, bli medlem i dag! 

 

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Vann Resiliens: Fordypningshelg med fokus på Vann

3 juli - 4 juli

Vann Resiliens-Fordypningshelg i Permakultur Design med fokus på Vann
Lørdag 3. og søndag 4. juli 2021

Kursledere: Jan Bang og David Burke
Sted: “The Goats Garden”, Knudstadveien 69,  3185 Skoppum, Vestfold

Hvordan er din vann resiliens?
Det fant The Goats’ Garden småbruk ut om i det 2018 tørke! Klimaendringer har gjort ekstrem vær hendelser vanlig. Flommer og tørke skjer oftere enn noensinne.

Dette seminaret fokuserer på vann med hensikten å utdype deltakernes forståelse av vannelementet og utvide våre designverktøy med hensyn til vann resiliens. The Goats’ Garden inviterer til å forbedre kunnskap og forståelse av vann som ressurs og utvikle ferdigheter i permakulturdesign for vannforvaltning, bærekraft og overflod. Du skal få mulighet å designe med disse konseptene med bruk av The Goats’ Garden som lerretet ditt.   

Målene for helgetreffet
Vi forventer at deltagere er allerede fortrolig med permakultur. Vi kommer ikke til å bruke tid og krefter på å forklare hva permakultur er, men går rett inn i hvordan bruke permakulturprinsipper, etikk og design verktøy når vi planlegger med vann. 

  • Gruppen som samles denne helgen vil få anledning til å fordype seg i noen av permakultur designprinsippene ved å bruke dem på et aktuelt sted. 
  • Vi fokuserer på hvordan planlegge med vann; samling, fordeling og flere bruksområder. 
  • Deltagerne vil få en lærerik erfaring i bruk av designprinsipper. 
  • Småbruket vil få noen aktuelle ideer til utvikling over de neste årene. 
  • Gruppen vil ha en positiv opplevelse av Permakultur slik den kan brukes til utvikling av et sted. 
  • Deltagerne vil få kunnskaper om design rundt vann som de kan ta med seg hjem eller til andre steder dette er aktuelt å ta i bruk. 

Lørdag 3. juli 

10 00 Ankomst og snack
11 00 Innledning, hvem er vi, og tur rundt gården, husene tunet og markene. Vi legger merke til hvordan de ulike løsninger tar i bruk forskjellige Permakultur design prinsipper.
12 00-12 30  Water appreciation (på engelsk)
12 30-13 30  Lunsjpause
13 30-14 15   Water and earth science (på engelsk)
Pause
14 30  Kart, skisser, soner, sektor, vektor, mind mapping og designprosess med vann i tanke. Vi deler oss i mindre grupper for å jobbe med ulike design. David, Jan og Kathy bruker tiden til å veilede gruppene.
16 00 Pause.
16 30 Vi fortsetter med gruppearbeid med de ulike design verktøy.
Vi avslutter med å dele våre erfaringer i plenum.
1800 Kveldsmat.
20 00 Sosialt samvær, bli bedre kjent med hverandre, film 

Søndag 4. Juli
08 00 Frokost.
09 00 Oppsummering av gårsdagens undervisning.
09 15 Deling i mindre grupper for å utarbeide og videreutvikle Permakultur Design forslag for vann på stedet.
13 00 Lunsjpause.
13 30 Presentasjoner av designoppgaver, åpen samtale.
15 00 Evaluering og avreise. 

Pris, mat og overnatting
3 500 kroner inkluderer kurs og mat (lunsj, kveldsmat, frokost, lunsj) fra lørdag til søndag.

Vi har åtte mål hvor man kan sette opp telt eller tipi: 200 kr i tillegg per telt/tipi.
Vi også har tre delt innendørs overnattingsmuligheter: 200 kr i tillegg per person. 

Ankomst
Veien til The Goats’ Garden (Knudstadveien 69, 3185 Skoppum) er følgende:
Fra E18, kjøre østover fra Undrumsdal-krysset nr. 34, mot Horten på RV19. Når du komme til rundkjøringingen ca. 1 km fra E18, tar andre utkjørings mulighet til høyre. Da svinger til venstre og venstre igjen (hvor det står et skilt Stenbjørnrødveien og Knudstadveien) og kjøre en kort vei lands den til første muligheten å svinge til høyre (Knudstadveien). Kjøre langs denne grusveien, forbi det røde huset og garasje, og rett frem ca. 100 m til det grønne huset på høyre siden. Det er oss! Parkere hvor det er mulig.

Påmelding
Epost: thegoatsgarden@gmail.com Frist: 1 mai 2021. 

Seminarledere:
Jan Martin Bang er født i Oslo og vokste opp i England hvor han studerte arkeologi, geografi, filosofi, pedagogikk og jordbruk. Han flyttet til Israel i 1984 og var kibbutz medlem i 16 år. Siden 1993 arbeidet han med miljøprosjekter i kibbutz bevegelsen. Han representerte ”Global Ecovillage Network” i Israel. 

I 2000 flyttet han til Norge og var medarbeider på Solborg Camphill Landsby utenfor Hønefoss i Norge i flere år. Han redigerer Landsbyliv, tidsskrift for antroposofisk omsorgsarbeid i Norge. Han har vært en aktiv medlem av styret i Norsk Permakulturforening siden 2000 og ble tildelt Diplom i Permakultur i 2006. Han underviser aktivt i Permakultur i Norge. 

Han har skrevet flere bøker om miljø og fellesskap: 

”Ecovillages – a Practical Guide to Sustainable Communities”, 2005. 

“Growing Eco Communities – practical ways to create sustainability”, 2007. 

”Sakhnin  – a portrait of an environmental peace project in Israel”, 2009. 

”The Hidden Seed – the story of the Camphill Bible Evening”, 2009. 

”A Portrait of Camphill – from founding seed to worldwide movement”, 2010. 

Ta gjerne kontakt: jnbng49@gmail.com 

David Burke er født i Portland, Oregon, USA, og har bodd i Norge siden 1990. Han har jobbet som engelsk-språklig journalist, tekstforfatter, redaktør, oversetter og fotograf i ca. 40 år, både i nyhetsbyråer, aviser og kommunikasjons avdelinger i norsk energi industrien. Han har vært medlem i Norsk Permakulturforeningen siden 2018 og fikk Diplom i Permakultur i 2018.

Kathy Burke er født i New York City, oppvokst i delstatene Washington og Oregon, bodde i Kypros fra 1982-2000, og i Norge siden 2000. Hun er videregående lærer (samfunnsfag og miljøstudier) ved Skagerak Internasjonale Skolen i Sandefjord. Hun har vært medlem i Norsk Permakulturforeningen siden 2016 og fikk Diplom i Permakultur i 2016. Hun også er en dyp-økologi undervisor and “facilitator” av The Work that Reconnects og grunder av The Small Earth Institute.  

Permakultur design – Hva er det?
Permakultur er et helhetlig planleggingssystem basert på å arbeide med, ikke mot naturen. Kort sagt betyr det å lage sammenhengende systemer hvor hver enkelt del har flere funksjoner og hvor hver enkelt funksjon er ivaretatt av flere deler. Et stabilt og vedvarende system. Permakultur brukes i dag som planleggingsredskap over hele verden og knytter seg alltid til lokale ressurser, mulighetene til dyrking, og å dekke grunnleggende menneskelige behov med minst mulig ressursbruk. 

Ordet er en forkortelse for ”permanent agriculture” eller vedvarende jordbruk. I den senere tid har ordet også blitt brukt til å omfatte permanent kultur, altså ett mye videre spekter av den menneskelige aktiviteten. Hovedmålet med Permakultur er å skape stabile produktive økosystem som fungerer og som er i pakt med naturen. For å oppnå dette har Permakultur en del retningslinjer og planleggingssystemer. 

Permakultur inneholder også en grunnleggende livs-etikk som tilkjennegir den indre verdien i hver en levende ting. Et tre er noe av verdi i seg selv, uavhengig av den økonomiske verdi den har for oss. At det lever og fungerer er det som er av betydning. Det gjør sin del i naturen med å resirkulere biomasse, produsere oksygen, beskytte små dyr, bygge opp jorden osv.

Permakultur etikk er en moralsk overbevisning i forhold til det å overleve på planeten vår. I Permakultur snakker vi om tredelt etikk: omsorg for jorda, omsorg for menneske og fordeling av overskuddstid, penger og materialer i forhold til dette.

Permakultur brukes i dag som planleggingsredskap over hele verden og knytter seg alltid til lokale ressurser, mulighetene til dyrking og å dekke grunnleggende menneskelige behov med minst mulig ressursbruk. Arbeidet er organisert i nettverk. 

 

 

Detaljer

Start:
3 juli
Slutt:
4 juli
Kategori for Arrangement:

Arrangør

The Goats Garden
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/thegoatsgarden/

Sted

The Goats Garden
Knudstadveien 69 Skoppum 3185 Norge + Google-kart
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/thegoatsgarden/