Disse kursene er ledet av medlemmer i Norsk Permakulturforening. For å liste dine permakulturkurs, bli medlem i dag! 

 

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

PDC del 3

06/08/2020 - 09/08/2020

PERMACULTURE DESIGN COURSE – PERMAKULTUR GRUNNKURS

Hvordan designe et godt liv for deg og planeten?
Gjennom dette kurset vil du få grunnleggende kunnskap om kretsløpsbasert design, fra dyrking til livsstil. Du vil få teoretisk kunnskap om, og praktisk erfaring med, de grunnleggende verktøyene i permakultur. Vi jobber ut i fra etikken; omsorg for jord, mennesker og fremtiden. Vi dekker temaer som permakulturprinsippene og -design, jordbruk og dyrketeknikker, tolking av landskap, økosystemer, vann, energi, naturlig byggeri, alternativ økonomi og menneskelig samspill. De tre langhelgene, og periodene mellom samlingene, gir deg muligheten til å skape ditt eget design basert på et eget prosjekt, og å praktisere permakultur i ditt eget liv.
Om du ønsker kan du også være med på en eller to av disse tre helgene for seg. Du kan også samle opp de tre trinnene over lengre tid om du ønsker å fullføre hele PDC.

For mer detaljer se facebooksiden :
https://www.facebook.com/sletta.senter
hvor også eventet for PDC ligger med oppdateringer.

VELKOMMEN TIL SLETTA PERMAKULTURSENTER

Trinn 1: 24.- 27. Oktober 2019.
Trinn 2: 23. – 26. April 2020.
Trinn 3: 6. – 9. August 2020.

Kl 17.30 Torsdagene til kl 15.00 Søndagene

På Sletta permakultursenter ser vi permakultur i praksis, så du vil få masse inspirasjon og se eksempler på hvordan du selv kan bruke permakultur til å skape systemer i ditt eget liv som er langsiktige og oppbyggelige.

HVEM
Kurset er åpent for alle, uansett tidligere kjennskap til permakultur.

STED
Sletta – Jaerveien 65, 1450 Nesoddtangen.
Vi foretrekker at kursdeltagere kommer med kollektivtransport om mulig. Fra Oslo – ta Nesoddbåten – Båt 601 – fra Aker Brygge. Båten korresponderer med buss nr. 560 fra Nesoddtangen til holdeplass Rudsborg.
Derfra er det 5 minutter å gå.

PÅMELDING
Send påmelding til julio@gaiaarkitekter.no
.
Total kursavgift: kr 6500,-
Betaling per trinn: kr 2500,-
Ta kontakt om du har økonomiske begrensninger for å delta.
Betales til konto: 1254 05 33952
Frist for påmelding : 20 Oktober 2019
Innbetaling av kursavgift regnes som påmelding.
Avbestilling innen 1 uke før kursstart gir rett til tilbakebetaling av kursavgift i sin helhet. Etter det tilbakebetales 50 % av kursavgiften.

Teori og praktiske oppgaver vil foregå både innendørs og utendørs, så kle deg etter været.

MAT OG OVERNATTING
Vi spiser vegetarmat med glutenfrie og veganske alternativer. Meld fra evt dietter/allergier ved påmelding!

Det er muligheter for overnatting på Sletta og i nærheten. Telt er gratis. Kostnader ved å overnatte inne/bnb avtales nærmere avhengig av stedet.

LITT OM KURSLEDERNE

JULIO E. PEREZ
Jeg tok min utdanning som arkitekt på Universitet i Chile i 1983. Jeg tok Permakultur diplomet i 2015 i Nordisk Permakultur Institutt innenfor «RESEARCH». Temaet var «LEIRE SOM BYGGEMATERIALE». Jeg har også utviklet forskjellige teknikker for å arbeide med leire på vegger, gulv for boliger /bygg.
Siden 1985 har jeg laget seminarer med Introduksjon til Permakultur, Permakultur Design og Avanserte Permakulturkurs. Siden 2001 har jeg vært en del av GAIA ARKITEKTER nettverket.
I 2016 publiserte jeg en bok i Spania; « Selvas de comida en la ciudad. Una vision de la agricultura urbana desde la arquitectura».
Jeg har gitt mange foredrag i Amerika og Europa om de praktiske løsningene på miljøutfordringene i tillegg til å holde kurs og foredrag på Sletta Permakultursenter .
www.gaiaoslo.no

HÅKON MELLA
Jeg ble introdusert for permakultur fra kollegaer da jeg jobbet i miljøorganisasjonen Grønn Hverdag i 2008 og har siden brukt det som et verktøy for å forme bærekraftige matproduksjonssytemer i mindre og større skala. Jeg jobber som gartner ved Dysterjordet andelslandbruk i Ås og som kjøkkensjef på det økologiske spisestedet Hellviktangen, i tillegg til å drive egen grønnsaks- og honningproduksjon. Jeg ga i 2013 ut kjøkkenhageboka “Enkel kjøkkenhage på 1-2-3”. Utdannelsen min har jeg fra UiO, som tekstforfatter fra Westerdals School of Communication, og med fokus på bærekraftig/økologisk matproduksjon fra NMBU, HiH og Sokoine University of Agriculture. Jeg tok grunnkurs i permakultur og skoghagekurs hos Lev Bæredyktig i økolandsbyen Svanholm i Danmark i 2012/13 og var styremedlem i Norsk permakulturforening fra 2009 til 2015.

FREDERICA MILLER
Jeg er utdannet som sivilarkitekt og er en del av Gaia-arkitekter.no som har jobbet med økologisk bygging og planlegging siden 80 tallet. Jeg ble kjent med Permakultur gjennom en workshop med Bill Mollison på samme tid, og har diplom som permakulturdesigner. Jeg var også med på å starte Permakulturforeningen i Norge.
Jeg har lang erfaring fra økologisk bygging og planlegging i Norge, og arbeider blant annet med bærekraftige boligområder, byøkologi, medvirkningsprosesser, skoler og gårdsbruk. Jeg har blant annet skrevet boken ’Levende hus’ om miljø- og ressursvennlig bygging, samt ‘10 økosamfunn på 10 år’, om etablering av økolandsbyer i Norge, og redigert boka «Ecovillages around the world».

Kurset er et samarbeid mellom:

NORSK PERMAKULTURFORENING
www.permakultur.no

SLETTA PERMAKULTURSENTER

Detaljer

Start:
06/08/2020
Slutt:
09/08/2020
Kategori for Arrangement:

Sted

Sletta – Jaerveien 65, 1459 Nesoddtangen.
Norge + Google-kart

Arrangører

Sletta Permakultursenter
Norsk Permakulturforening