Disse kursene er ledet av medlemmer i Norsk Permakulturforening. For å liste dine permakulturkurs, bli medlem i dag! 

 

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

PDC Opaker Gård

31/03/2022 - 03/04/2022

Permakultur Design Certificate (PDC)

Sted: Opaker Gård, Kongsvinger

Kurset holdes over 3 langhelger. Dette er det 72 timers internasjonale anerkjente Permaculture Design Course (PDC), og de som fullfører kurset får et sertifikat som gjelder over hele verden. Dette sertifikatet er en god innføring i permakultur og vil være en klar styrke og fordel hvis du ønsker å arbeide for en bærekraftig livsstil og som et supplement til annen relevant utdannelse.

Kurset holdes over 3 langhelger.
Dette er det 72 timers internasjonale anerkjente Permaculture Design Course (PDC), og de som fullfører kurset får et sertifikat som gjelder over hele verden. Dette sertifikatet er en god innføring i permakultur og vil være en klar styrke og fordel hvis du ønsker å arbeide for en bærekraftig livsstil og som et supplement til annen relevant utdannelse. 

Gårdshotellet Opaker Gård  

Når du kommer til Opaker Gård for første gang blir du slått av roen. Det åpne kulturlandskapet rammes inn av skogen og elva. Midt på tunet blir du varmt og hjertelig tatt imot av vertskapet. 

I dag er gården et gårdshotell hvor mange av råvarene hentes fra egen eiendom, og danner grunnlaget for gode opplevelser. Gården har 26 overnattingsrom, fine og lyse konferanserom med alle fasiliteter, badstue, vinkjeller, og et godt kjøkken hvor gjestene kan innta maten med en følelse av å være tett på naturen. 

Første helg, torsdag 31. mars til søndag 3. april:
Permakultur prinsipper og design, jord og planter. 

Andre helg, torsdag 5. til søndag 8. mai:
Vann, teknologi og energi, tomtdesign, husdesign og -bygg, alternativ økonomi og samfunn.  

Tredje helg, torsdag 16. til søndag 19. juni:
Økolandsbyer, bioregioner, presentasjon av designprosjekter, avslutning.  

Bindende påmelding: opaker@opaker.no
Kontaktinfo:
Opaker Gård v/ Kjersti Rinde Omsted
Opaker 58, 2260 Kirkenær
62946650 / 41917351

Kurspris kr. (OBS!kommer! inkl kursmateriale og bespisning. Ta kontakt hvis du vil søke rabatt. 

Lærer: Jan Bang. Tel: 48 12 96 53. Epost: jan@permakultur.no 
Hjemmeside:www.permakulturisten.com

Kurset er støttet av Studieforbundet Solidaritet og arrangeres i samarbeid med Norsk Permakulturforening

Hva andre har sagt om Permakultur Design Kurs ledet av Jan Bang

“Det er en glede å være med på kurset. Jeg er allerede i gang med utviklingen av design oppgaven og det er fantastisk å se hvordan ting forandrer seg hver dag og det som plutselig dukker opp etter observasjonsperioder, refleksjoner, la ting hvile, heve og endre… Designet påvirker alle de forskjellige aspektene som pågår i livet for tiden og da blir permakultur et organisk livstil. Kurset “was meant to be”- Irene Dominguez, Trondheim, høsten 2017.

“Jeg vil gjerne takke dere alle for en fantastisk fin reise gjennom permakulturverdenen som vi har vært på i sammen, og for alt jeg har lært av dere om både permakultur og mye annet. Jeg har fått mye ut av det gode fellesskapet som etter hvert ble samskapt og det vi alle har bidratt med i så måte. Og så vil jeg spesielt takke Jan og Trude for den fine faglige og praktiske tilretteleggingen av kurset.”- Tron Løvdal, våren 2016

 

”Lærerikt frå innerst til ytterst. Etter 5 helger med påfyll av kunnskap om Permakultur Design ser eg at me beveger oss mot ein kvardag der eit bærekraftig levesett er mulig. Eg har fått knaggar til å henge kunnskapen på, verktøy til å bruke i dei fleste situasjoner.  Det har vært en reise i refleksjon og ei rusking i gamle tankemønster. Me har sosial kapital, alt ordnar seg med den materielle og me manglar ikkje kreativ intellektuell kapital. Me er rike.”- Unni Leknesund,  2014 i Hardanger.

“Jeg opplevde Jan som en kunnskapsrik, raus og inkluderende lærer.”– Torgeir Noren:

”Jeg er svært takknemlig og glad for at jeg fikk delta på Permakultur Design kurset i den vakre Fykse-bygden i Hardanger vinter/vår 2014. Det var på alle måter et lærerikt og  matnyttig kurs. Ikke minst var det hyggelig og inspirerende å treffe andre likesinnede og kunnskapshungrige deltagere fra ulike kanter av landet. Foruten Jan Bangs fremragende  forelesninger, framført på en humoristisk og levende måte med innslag av små artige anekdoter, satte jeg og stor pris på vårt hjertevarme og gjestfrie vertskap og kursholdere på Alvastien Telste. Helgesamlinger fungerte greit- med tid til å fordøye inntrykke og jobbe med oppgaveskriv underveis, samt veksling mellom foredrag inne,  utendørs visninger i skoghage og nærområder, og praktiske gruppeoppgaver og øvelser. Den nyervervede kunnskap og entusiasme for permakultur som blant annet et nyttig planleggingsverktøy tar jeg nå med i mitt videre engasjement for etablering av Vestlandets første økolandsby.”– May Lise 2014, Hardanger.

”For meg var Permakultur bare et generelt begrep helt frem til jeg tok PDC kurset i fjor sommer med Jan Bang som Lærer. Nå er Permakultur en levemåte og en levestil for meg. Kurset fikk meg til å innse og lære en hel del om meg selv, og at jeg i likhet med alle andre kan inkludere Permakultur i mange flere aspekter i livet, enn bare enda en måte å dyrke min egen mat på. Kurset var noe av det mest spennende og givende jeg har gjort og jeg vil absolutt anbefale det til alle som ønsker å få et litt mer helhetlig perspektiv på livet :)” – Danielle Maria Somer, PDC sommeren 2014,  Bærum.

“Jeg opplevde endelig et kurs, som i kombinasjon av teori og praksis, ga meg mange gode ideer og inspirasjon for fremtiden. I løpet av kurset stiftet jeg mange nye bekjentskaper og vokste som menneske, både intellektuelt og åndelig.”- Marlene Imre: PDC sommeren 2014, Bærum.

“For meg var kurset en øyeåpner i forhold til permakultur. Jeg trodde jeg visste hva det var, men i løpet av kurset oppdaget jeg at det er mye mer omfattende og anvendelig enn jeg hadde trodd. Fokuset mitt var på dyrking og hagebruk før kurset, men nå ser jeg hvordan det kan brukes til alt, overalt. Det har vært og er til stor inspirasjon i mitt engasjement i Bærekraftige liv Løvstakken og til å planlegge fremtiden og livet generelt. Kurset har gitt meg mye kunnskap, ny bevissthet og mange nye venner. Jeg er veldig glad for at jeg tok kurset! “- Eivind Dale, PDC våren 2014, Hardanger.

“Kurset var bare heeeelt vidunderlig! Du er en meget dyktig pedagog som lærte meg mye, jeg som ikke er skoleflink eller glad å sitte og studere i det hele tatt! Takk for alt du gjorde for oss, de var fantastiske lærerike dager på mange plan, med masse nytt og nyttig som jeg skal bruke resten av livet.” – Margaret Andersen PDC Trondheim, høsten 2017.

Detaljer

Start:
31/03/2022
Slutt:
03/04/2022
Kategorier for Arrangement:
, ,

Sted

opaker gård
Opaker 58,
Kirkenær, 2260 Norge
+ Google-kart

Arrangør

Jan Bang