Disse kursene er ledet av medlemmer i Norsk Permakulturforening. For å liste dine permakulturkurs, bli medlem i dag! 

 

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Lage garn av brennesle

21 august -11:00 - 15:00

Brennesle – Urtica Diotica er en av de mest fantastiske plantene du finner i norsk flora. Det er en plante som har lange brukstradisjoner både her til lands, men også i mange andre land i Europa. Den har mange svært gode egenskaper. Proppfull av næringsstoffer og sterke fiber kan den brukes til både mat, drikke, medisin, gjødsel og tekstilfiber mm.!
Det er det siste – tekstilfiber vi skal fordype oss i på dette kurset. Det å lære seg å lage garn og klær helt fra bunnen av, for eksempel ved å plukke brennesle, bearbeide denne og til slutt sitte med et ferdig plagg er en helt spesiell opplevelse. En følelse av å få nærmere kontakt med naturen og det som egentlig betyr noe. Man får en dypere forståelse og respekt for den prosessen det er å lage et plagg, hva det innebærer. Det å finne tilbake til denne lærdommen og respekten tror jeg er viktig hvis man ønsker en grønnere og bærekraftig framtid.
Mest av alt er det veldig gøy og kunne lage garn av brennesle!
Og det er det vi skal lære mer om på dette kurset. Vi skal snakke om brenneslas gode egenskaper, teknikker, arbeidsprosessen, redskaper og verktøy. Og ikke minst skal vi prøve det praktiske arbeidet fram mot å lage egen tråd. Vi skal plukke, rense, skrape, karde og spinne.
Du trenger ingen forkunnskaper, men har du kardet og spunnet tidligere er det fint. Jeg vil uansett vise deg det mest elementære hvis du ikke har gjort det tidligere. Jeg tar med det vi trenger av redskaper, men har du karder eller håndtein ta gjerne med eget. Du må ta med klær du ikke er redd for da dette er et bøssete arbeid. Det er lurt å ta med hansker og evt. forkle.
Brennesle er en plante for framtida!
Pris: 600,- 
Om kursholder: Hanne Engebret driver foretaket Drabantbybruket og har utdanning i økologisk landbruk fra INN og bærekraftig læring og økologiske skolehager fra NMBU; PDC i permakultur og holder på med diplom. Et av hovedformålene mine er å vise at det er fullt mulig å drive med selvhushold selv om man bor i urbane strøk. Det å lage brenneslegarn er en spennende del av dette.
Kurset holdes i idylliske Ormsundveien Økogrend som ligger på Bekkelaget i Oslo

Detaljer

Dato:
21 august
Tid
11:00 - 15:00
Kategorier for Arrangement:
,

Arrangør

drabantbybruket

Sted

Ormsundveien Økogrend
Ormsundveien 14
Oslo, 0198 Norge
+ Google-kart