Disse kursene er ledet av medlemmer i Norsk Permakulturforening. For å liste dine permakulturkurs, bli medlem i dag! 

 

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Hvordan etablere en matskog? (Utsatt til høsten)

18 juni -18:00 - 20 juni -16:00

Dato: 18.- 20. Juni 2021 UTSATT TIL HØSTEN!
Ta kontakt hvis du ver interessert! Nye datoer kommer!


Sted: Eker Gård, Bygdinveien 3150, 2950 Skammestein, Norge
Kursledere: Jen McConachie (Efferus) & Anni Onsager
Pris: 2900,- inkl mat.
Påmelding: Klikk her for mer info og for å melde deg på!

Kurset gir deg en praktisk introduksjon til permakultur og skoghage gjennom deltakelse i etablering av en skoghage på Eker Gård.

En skoghage er et eldgammelt system som etterligner naturen, med 3-dimensjonelt planting av trær, busker og stauder i flere lag og polykulturer som blir selvopprettholdende, regenerativt,  lavt vedlikehold og øker biodiversitet! Metoden kan brukes på en liten hageflekk eller en hel gård!

Permakultur er helhetlig designverktøy integrert med økologi for å skape regenerative livsmiljøer og bruker naturens økosystemer som modellen. Kurset gir deg erfaring med bruk av permakultur designverktøy, samt øvelser for å “tune inn” til naturen.

Ekergård vil bli en KVANN (Kunnskap og vern av nyttevekster i Norge) besøkshage, hvor deltakere skal få inspirasjon og erfaring med spennende flerårige nyttevekster som kan brukes til mat og medisin.

Målet med kurset er å gi deltakere erfaring med bruk av permakultur i praksis, slik den kan brukes til å utvikle et sted, samt design for andre deler av livet.  Kurset blir spennende for hage- og hytteeiere, miljøvernere, gårdbrukere og alle med kjørlighet for jorda og interesse for regenerativt design for en bærekraftig fremtid!   Eker Gård er et vakkert sted å være, hvor deltakere også får anledning til kunstnerisk inspirasjon og kreativitet i galleriverkstedet, samt en unik naturopplevelse!

Overnatting: Eker Gård ligger 5 minutter med bil fra Beitostølen der det finnes en rekke hotell og hytter til leie. Kontakt Beitostølen.no for et godt tilbudDet er også Campingplass i nærheten og i naturen rundt er det nok av plass for teltliv.

Mer info om kursinnhold, kontakt: jennifer@efferus.no
Praktisk info om sted/overnatting osv kontakt: ekergaard@ekergaard.no

 

Detaljer

Start:
18 juni -18:00
Slutt:
20 juni -16:00
Kategori for Arrangement:

Arrangør

Eker Gård
Hjemmeside:
https://ekergaard.no/

Sted

Eker Gård
Bygdinveien
Skammestein, 2950
+ Google-kart
Hjemmeside:
https://ekergaard.no/