Disse kursene er ledet av medlemmer i Norsk Permakulturforening. For å liste dine permakulturkurs, bli medlem i dag! 

 

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Lage garn av brennesle

15 september -17:00 - 20:00

Matskogen på Landås og Drabantbybruket inviterer til kurs i å lage garn av brennesle!
Brennesle – Urtica Diotica er en av de mest fantastiske plantene du finner i norsk flora. Det er en plante som har lange brukstradisjoner både her til lands, men også i mange andre land i Europa. Den har mange svært gode egenskaper. Proppfull av næringsstoffer og sterke fiber kan den brukes til både mat, drikke, medisin, gjødsel og tekstilfiber mm.!
Det er det siste – tekstilfiber vi skal fordype oss i på dette kurset. Det å lære seg å lage garn og klær helt fra bunnen av, for eksempel ved å plukke brennesle, bearbeide denne og til slutt sitte med et ferdig plagg er en helt spesiell opplevelse. En følelse av å få nærmere kontakt med naturen og det som egentlig betyr noe. Man får en dypere forståelse og respekt for den prosessen det er å lage et plagg, hva det innebærer. Det å finne tilbake til denne lærdommen og respekten tror jeg er viktig hvis man ønsker en grønnere og bærekraftig framtid.
Mest av alt er det veldig gøy og kunne lage garn av brennesle!
Og det er det vi skal lære mer om på dette kurset. Vi skal snakke om brenneslas gode egenskaper, teknikker, arbeidsprosessen, redskaper og verktøy. Og ikke minst skal vi prøve det praktiske arbeidet fram mot å lage egen tråd. Vi skal plukke, rense, skrape, karde og spinne.
Du trenger ingen forkunnskaper, men har du kardet og spunnet tidligere er det fint. Jeg vil uansett vise deg det mest elementære hvis du ikke har gjort det tidligere. Jeg tar med det vi trenger av redskaper, men har du karder eller håndtein ta gjerne med eget. Du må ta med klær du ikke er redd for da dette er et bøssete arbeid. Det er lurt å ta med hansker og evt. forkle.
Brennesle er en plante for framtida!
Kurset vil foregå under tak i grindbygget i Matskogen på Landås, Bergen. Det vil bli servert urtete og enkel snack og det blir mulighet for å varme seg på bålet.
Matskogen på Landås er en felleshage som driftes av Bærekraftige liv på Landås. Målet med hagen er å etablere et dyrkesystem der en både produserer næringsrik mat, materialer og fiber til mennesker samtidig som en øker biologisk mangfold, fanger karbon og bygger god jord.
Hvem holder kurset? Jeg heter Hanne Engebret og driver foretaket Drabantbybruket som holder til i Oslo. Jeg har utdanning i økologisk landbruk fra INN og bærekraftig læring og økologiske skolehager fra NMBU. I tillegg har jeg en PDC i permakultur og holder på med diplom i dette. Et av hovedformålene mine er å vise at det er fullt mulig å drive med selvhushold selv om man bor i urbane strøk. Det å lage brenneslegarn er en spennende del av dette.

Detaljer

Dato:
15 september
Tid
17:00 - 20:00
Kategori for Arrangement:

Arrangør

drabantbybruket

Sted

Matskogen Landås
Bergen, 5096 Norge + Google-kart
View Sted Website