Month: April 2017

10% rabatt på deltakelse i Nordisk Permakulturfestival

10% rabatt på deltakelse i Nordisk Permakulturfestival

Vi har gode nyheter fra arrangørene for Nordisk Permakulturfestival på Island – de gir 10% rabatt på festivalbilletten til alle medlemmer i Norsk Permakulturforening! Så husk å si ifra om at du er medlem når du kjøper billetten din.
Les mer om festivalen på:
http://www.permavillage.net/nordicpermaculturefestival/

Ikke medlem ennå? Men så se til å bli det da! Det koster 350 kr om året og i tillegg til denne rabatt får du bland annet fri deltakelse på våres koselige årstreff og to årlige utgaver av Tidsskrift om Permakultur. Foruten at du er med og støtter permakulturens spredning i Norge og verden, da.

Nordisk Permakulturfestival 2017 på Island

Nordisk Permakulturfestival 2017 på Island

Årets Nordiske Permakulturfestival avholdes på sør-Island den 20e til 23e Juli. Det er det syvende året som festivalen avholdes, og den første gangen på Island. Festivalen kommer til å samle permakultur-entusiaster fra Skandinavia or hele verden.

Les mer og få oppdateringer om program, priser og mulighet for frivillig-arbeid på:
https://www.facebook.com/events/219614368452015/
og
http://www.permavillage.net/nordicpermaculturefestival

Ny webb- og informasjonansvarlig

Ny webb- og informasjonansvarlig

Hei kjære foreningmedlemmer!

Etter årsmøtet tok jeg over som webb-og og informasjonansvarlig etter Oliver Fields.

Oliver har gjort en fantastisk jobb i å utvikle foreningen digitalt og vi sender han et stort takk og varme lykkeønskninger framover.

Det er alltså jeg som kommer stå for mange av de artikler og innlegg du leser her, i nyhetsbrevene og på Facebook. Jeg er opprinnelig fra Sverige men har funnet mit hjem i Norge for et par år siden (så det kan hende at et eller annet svenskt ord eller uttrykk sniker seg inn innimellom). I ryggen har jeg en grunnutdanning i journalistikk, media, markedsføring og webbdesign. Den håper jeg kommer godt med i Permakulturforeningens arbeid! Jeg har en spesielt interesse for sosiale medier, og håper på å utvikle foreningens tilstedeværelse på disse. I tillegg håper jeg å få tid til å etablere en mer regelmessig kontakt mellom foreningen og konvensjonelle media.

Jeg har vært interessert i permakultur siden jeg bodde en periode på en permakulturgård på øya La Palma, i 2008. Jeg tok min PDC i Spania 2015 – på en av Starhawk sine “Earth Activist Trainings”. Jeg har et ekstra varmt hjerte når det kommer til sosial permakultur.

Når jeg ikke jobber med Permakulturforeningen studerer jeg, og er snart ferdig med en utdanning til rådgiver i holistisk kvinnehelse og lærer i “Fertility Awareness”. Parallelt med studiene har jeg begynt å legge de første grunnsteinene til min fremtidige bedrift.

Jeg bor på vakre Nesodden utenfor Oslo med min svarte katt Maja og en liten hage som jeg prøver så godt jeg kan å få tid til.

Jeg gleder meg til å jobbe sammen med dere alle!

Hvis dere har noe materiale dere vil få delt på hjemmesiden og/eller Facebook eller har andre spørsmål eller tanker, nøl ikke med å kontakte meg på

Varme hilsninger,

Siri Kalla
Melding fra vår nye styreleder

Melding fra vår nye styreleder

God vår kjære permakulturister!

Da har foreningen avholdt et godt årstreff, med en fin samling inspirerende permakulturister! Jeg kunne dessverre ikke være med på det, men har sett bilder, og gleder meg til neste gang!

Jeg er så heldig å få overlevert lederrollen fra Helene Bøhler, som nå skal fokusere fullt på utvikling av LAND prosjektet. Jeg er veldig takknemlig for Helene, det fantastiske arbeidet hun har gjort i foreningen, og jeg gleder meg til å følge utviklingen av LAND videre!

Jeg var innom denne rollen for noen år siden, men gikk ut da jeg ventet minstemann, og trengte fullt fokus på familien. Nå er han allerede blitt en stor liten gutt, og jeg kjenner meg klar til å utvide fokuset mitt igjen. Jeg har savnet foreningen, og gleder meg stort til å komme sammen med den fine gjengen igjen, og å bli kjent med de nye som er kommet til.

Jeg er kurvmakerlærling, og driver Alvastien – det første LAND senteret –  sammen med Eirik (mannen min) og tre gode gutter!

Nå er jeg veldig nysgjerrig på hva som skjer rundt om i landet, hva driver dere entusiaster med? Jeg tenker at jeg kjenner til endel prosjekter og folk – men treffer stadig nye og spennende!
Jeg vil veldig gjerne høre mer om deres prosjekter, store som små! Har dere noe på kalenderen? Kanskje dere vil fortelle oss om det, så kan vi få det inn på aktivitetskalenderen på nettside og i nyhetsbrev?! Det kan være gode måter å bygge nettverk, kanskje har du en engasjert nabo du ikke vet om? Sammen kan vi inspirere og styrke hverandre!

Jeg vil avslutte med et sitat fra Looby MacNamara – permakulturlærer og forfatter fra england :
Within each person is a vast untapped source of energy. This energy has the potential for healing, creativity, wisdom and many other hidden talents. Improving our well-being is one of the steps we can take to release this energy. -Looby-

God vår! Mvh Hege Iren Aasdal Wiken

Hilsning og Takk fra avgående styreleder

Hilsning og Takk fra avgående styreleder

Takk!

Ved årsmøtet nylig ble det valgt nytt styre, blant annet også ny styreleder. Jeg avslutter dermed 2 ½ år som leder og deltagelsen i styret jeg har hatt siden 2013. Andre oppgaver i livet kaller, og det føltes riktig nå å gå videre, og gi rom til andre. Jeg vil fortsatt fokusere på min rolle som koordinator i LAND-prosjektet, og ser frem til videre utvikling der.
Det har vært en fin og lærerik tid som styreleder, og jeg synes vi har fått til mye! Det også godt å ha samarbeidet med et virkelig godt team i styret -og andre medlemmer- som har stilt opp her og der! Ved å jobbe sammen blir det både mer moro, og vi får utrettet mer! Takk for en berikende tid med økt kunnskap om permakultur, inspirasjon og moro i felleskap og personlige dype og lærerike erfaringer!

Internt i styret har vi opprettet tydeligere strukturer og retningslinjer, og på det viset lettet arbeidet slik at vi kan ha mer energi til å vende blikket mer utad. Generelt sett vil mye av arbeidet legge bedre grunnlag for lokal aktivitet, både gjennom LAND-nettverket, ved å ha utarbeidet tydeligere retningslinjer for å opprette lokallag, og mange andre aktiviteter. LAND-prosjektet hadde i år sin offisielle lansering i Økouka, og i den anledning feiring av Norges første LAND-senter på Alvastien i Hardanger! Med nylig avholdt årstreff er det også fint å få tilbakemeldinger som bekrefter intensjonen og arrangementene de siste årene: Å sørge for at årstreffene holdes på forskjellige steder i landet for å øke tilgjengeligheten til deltagelse.

De som går ut av styret (og vara-roller) fortjener en egen oppmerksomhet og takk!:

Åsa Backmann var nestleder i 2016 og var en god støttespiller som bl.a. stilte opp i stor stil med organisering av LAND-lanseringen vi hadde på Losæter i Økouka. Hun sprer sin permakulturinspirasjon, glede og varme videre gjennom å forflytte seg til Sør-Amerika.

Oliver Fields var en sterk ressurs som info-ansvarlig i det året han var med. Med solid IT-kunnskap har han tatt våre systemer et stort steg videre! Innad i styret gjorde han tekniske grep som sørger for mer flyt i tilværelsen. Hans initiativ sørget også for et nytt flott nyhetsbrev og forenklinger på nettsiden så det hele er mer brukervennlig. Husrenovering tar nå Oliver videre på sørlandet, hvor hans varme stråler videre.

Nina Bentzen går av etter i mange år i foreningen og engasjement på mange områder. Nina ble valgt inn som vara i 2008, og delte styreleder ansvar med Jan Bang  i 2010 og 2011. Hun ble valgt som styreleder i 2012 og 2013, og har siden 2014 vært med som vara.
I 2014 var Nina aktivt engasjert i å utarbeide nye vedtekter for foreningen som skulle åpne for lokallag. Hun har siden 2008 vært aktiv med å danne lokallag i Oslo. Hun har også bidratt til annen lokal aktivitet, nylig gjennom temamøter på Geitmyra skolehager, og i å arrangere fruktskog kurs. Hun har bl.a. etablert og viet foreningens facebookside mye oppmerksomhet og derved bidratt til en utvidet kjennskap til permakultur i Norge. Det er godt å vite at Ninas engasjement og kunnskap spres videre med aktivitet og fokus på lokallag i Oslo.

Håkon Mella er også en av de som har sittet i styret over lang tid, Han har til alles glede bidratt med sin kokke-kunnskap, ved utallige anledninger til å mette mange mager med fantastsk næringsfylt mat! Han var matansvarlig på Nordisk Treff i september 2009 på Verdens Ende, og ble aktivt engasjert som geriljagartner litt senere. Håkon valgt inn i styret i mai 2010, og satt som kasserer fra 2011 til 2014. Han har skapt engasjement gjennon lokale aktiviteter på mange vis, også i sin jobb som gartner, bl.a. på andelslandbruket på Ås. Håkon har skrevet boka ’Enkel kjøkkenhage på 1-2-3’ (link?), og på det viset bidratt til å gjøre permakultur lettere tilgjengelig for folk flest. Håkon er nylig blitt småbarnsfar, så bidrar direkte til neste generasjon permakulturister!

Spira Svendsen ble aktivt med i permakulutrbevegelsen i Norge gjennom Nordisk permakulturfestival i 2013, og ved initiativ og aktivitet lokalt i Bærum. Hun var informasjonsansvarlig i 2015, og bidro med hennes journalistiske bakgrunn til en økt bevissthet og kvalitet rundt hvordan vi formidler permakultur. Hun var også med på en hel del annen organisering. Hennes tid er nå viet til hennes jobb på Sogn Jord- og Hagebruksskule hvor hun sprer sin inspirasjon og kunnskap om permakultur videre.

Tusen takk til dere, for en formidabel innsats!

Forandringer tilfører jo alltid også noe nytt, så jeg vil ønske velkommen til de nye tilskuddene i styret som nå går videre. Det er flott å få med ny kunnskap, iver og nye innspill!
Det er selvsagt også viktig at det nye styret har en kontinuitet av folk som har kjennskap til foreningens forhenværende arbeid. Så det er godt at flere ønsker å fortsette videre og bidra med de perspektivene som deres erfaring gir. En kjøl er godt å ha så retningen blir lettere å holde!

Takk for at dere stiller opp alle sammen! Det er godt å gå av å etterlate et styre med folkene og erfaringene som trengs for den videre veien for permakulturens spredning i Norge!

Styret som nå går videre består av:
Styreleder: Hege Iren Svendsen
Nestleder: Rebecca Smith
Medlemssekretær: Paivi Sarkela
Kursansvarlig: Jan Bang
Kasserer: Margrethe Wikran
IT/informasjons-ansvarlig : Siri Kalla
Varaer: Elin Thyse (Distribusjonsansvarlig), Andrew Mcmillion (styrerepresentant nordiske sekretariatet), Didrik Føyen, Trude Skåre Johansen, Tor Mikalsen, Charlotte Wrist Kirk, Arild Ydersbond

Hjertelig takk
Helene Bøhler