Norsk permakulturforening

Permakulturhagekurs

Tid: 30. September 2017 – 1. October 2017

Sted: BesteBakken Hotell, Tingvoll

Hvorfor vente på paradisets hage når vi kan lage den selv, der vi bor? Se, smak og merk hvordan i den frodige permakulturhage på Bestebakken Hotell av flerårrige matplanter.

Viste du at man kan være selvforsynt med grønnsaker, bær og frukt i en helt vanlig hage?

Flerårige nyttevekster og godt design kan gjøre det mulig for selv travle mennesker å dyrke større mengder og mer næringsrik mat – med langt mindre vedlikehold. Samtidig som man skaper mer biodiversitet, bedre vilkår for bier, forbedrer jordas fruktbarhet, og skaper et lokalmiljø som kan dempe klimaekstremer. Over hele verden vokser en bevegelse for å skape disse hagene – som bruker designstrategien for “permanent culture”, her til lands kalt  ‘Permakultur’, for å oppnå dette.

Bli guidet gjennom dette på 2 dagers permakulturkurs på BesteBakken Hotell med Permakulturdesigner, planteprodusent og matprodusent Benjamin Bro-Jørgensen fra Permakulturplanter.no

Program for 2 dagers permakulturkurs på BesteBakken Hotell:

Start 30. sep. kl. 11 – slutt 1. okt. kl. 16

1. Presentasjon av smarte permakulturdesign fra rundt om på kloden.
2. Oppdagelse i BesteBakken Hotells permakulturbeplantning – vi ser på strategien, designet, plantene og deres sammensetning.
3. Smaking på alt som er spiseklart.
4. Vi planter en ny polykultur av nyttevekster og går gjennom etablering av slike beplantninger, herund og videnskabligt basserede planteteknikker.
5. Plantning av forskjellige grøntsaker i den intensive kjøkkenhage, hvor vi går igennem gjødsel, metoder at unngå ugrass og vedlikehold.
6. Gennemgang av deltakernes hager i 30-60 minutter for hver. Vi tegner ind mulige permakulturelle forbedringer på oversigtskart fra nettet. (er kurset fyldt kan dem der vil få 1,5 time konsultation etter kurs individuelt over nett).

Det skal du gjerne komme heim med:
hagedesign forslag, viten om korrekt plante teknik, nytt syn på hagens muligheter og nytt bekendskab med lovende nye nytteplanter

Prisen for kurset er 2200 kr. Dette er inklusiv en 2 retters lunch lørdag og matpakke søndag.

Valgfrie tillegg:

Pris på rom/overnatning på BesteBakken:
1300 kr. 1 pers standard
1800 kr. 2 pers. standard
2300 kr. 2 pers. VIP
500 kr. 1 pers. budget (i vanlig hus ved hotellet)
Fellesmiddag på kvelden 590 kr.

Ta kontakt med BesteBakken på Tlf: 901 68 449 for reservation