Norsk permakulturforening

Halmbyggerkurs på Nesodden, andre kurs

Tid: 26. July 2017 – 30. July 2017

Sted: Skuterud gård, Nesodden, Akershus

Halmbyggerkurs på Nesodden i sommer 2017

Første kurs: 14-18 juni

Andre kurs: 26-30 juli

Vi har den glede å invitere til to kurs i økologiske byggemetoder i praksis på Skuterud gård på Nesodden. Første kurs er fra onsdag 14. til søndag 18. juni, og andre kurs fra onsdag 26. til søndag 30. juli. Det er greit å delta på ett eller begge kurs.

Disse kursene skal bygge et mindre byggverk på ca 20 kvm, som vi primært bygger for kursenes egen skyld – her vil alle byggetrinnene fra fundament til tak og vegger inngå. Vi vil bruke halmvegger, med en indre bærende konstruksjon av rundt tømmer. Materialene er fra gården eller gårdene rundt. Vi skal også legge jordgulv med flott finnish i ett av byggene fra tidligere kurs.

Alt i alt kan vi tilby et svært lærerikt og variert kurstilbud over relativt kort tid – en flott introduksjon til denne byggeteknikken, med sine fordeler og ulemper og lure triks. Vi bruker de velprøvde og gode naturbaserte halmballeteknikkene, med halm og leire og sand som hovedbestanddeler for å bygge gode vegger, som gir godt inneklima, isolerer bra og ser flott ut som ferdig. I tillegg vil vi de som er med på begge kursene få introduksjon til alle stegene fra fundament til tak, noe som gir mye læring på kort tid! Bygget fra det første kurset vil bli bygget videre på av det andre kurset.

Begge kursene holdes på arrangementsgården Skuterud, noe som gjør at vi kan tilby BÅDE kost og losji for alle deltagere! Vi har en matansvarlig, men ellers blir maten laget og spist i fellesskap, og det ber vi alle bli med på. Overnatting i køyeseng på låve står fritt disponibelt, pluss at vi har to andre større rom på låven til bruk for familier. Telt er også en grei mulighet, det er god plass på gården – erfaringen er at flertallet foretrekker eget telt.

Familier med eller uten barn må gjerne komme alle sammen, vi ønsker å holde arrangementet familievennlig og så hyggelig som mulig. Barn og partnere betaler selvsagt ikke kursavgift, men for matlagingen. Det blir badeturer og sommerhygge for store og små som vil andre ting enn å stable halm eller pusse vegger. Vi som holder kurset har familier som ønsker selskap, og Nesodden har mye å by på om sommeren.

I tillegg; vi vil på begge kursene dra på ekskursjon til andre halmhus på Nesodden, både helårsboliger og fritidsbygg. Disse besøkene har vært veldig lærerike tidligere, og er en unik mulighet til å se eksempler på større byggverk oppført med halmbyggeteknikk.
For juni-kurset: Siden ferien ikke har startet enda, har kurset to muligheter; å bli med alle fem dagene, eller å kun komme fra fredag ettermiddag til søndag.

Pris for kurs onsdag til søndag:
4000 kr pr deltager, inklusive mat og overnatting
Pris for kun fredag til søndag (juni-kurset):
2500, inklusive mat og overnatting
For deltagere som bare vil være med på mat og overnatting, men ikke selve kurset: 300 kr pr dag. Barn går gratis.

Begge kurs, kun kr 7000!

Vi håper å se mange flotte folk på Skuterud denne uken og helgen, og at vi kan danne nettverk og vennskap mellom oss som vil være til glede i mange år. Økologiske byggemetoder er i vinden over hele verden, og for den som ønsker andre hus å bo i enn lufttette plastbokser er halmhus ett alternativ. Vi skal besøke andre halmhus i området også, for å høre hvordan sluttresultatet oppleves i praksis.

Ikke minst ønsker vi at disse dagene skal være givende for alle involverte og stå som et vakkert sommerminne å se tilbake på, uavhengig om man deltok i byggingen eller bare hadde noen flotte sommerdager på Nesodden!

Påmelding, spørsmål eller andre henvendelser tas i mot med glede av kursarrangør:
Knut Hjelleset
922 84 582 / knut.hj@gmail.com
Ta for all del kontakt ved interesse, eller del med andre som kan være det!