Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Permakultur grunnkurs (PDC) – Trinn 3

08/08/2019 -17:00 - 11/08/2019 -15:00

Generelle opplysninger

Hvordan designe et godt liv for deg og planeten?
Hvordan kan vi møte de utfordringene klimaforandringene skaper for matproduksjon og livsstil?
Permakultur kan bidra til omstilling gjennom å lære oss systemtenking og design.

På dette kurset vil du få grunnleggende kunnskap om kretsløpsbasert design, fra dyrking til livsstil. Vi vil gi rikelig teoretisk input og dele ressurser og nettverk. Vi vil bruke gruppearbeid, og mye praktisk erfaring for å integrere forståelsen av de grunnleggende verktøyene i permakultur. Vi jobber ut i fra etikken; omsorg for jord, mennesker og fremtiden. På hvert møte vil vi dekke permakultur etikk, prinsippene og observasjon. Og det vil også være tid på hvert trinn til arbeid med eget design. I tillegg vil hvert trinn ta for seg flere aspekter innenfor hovedtemaene; mat, kretsløp, bygg og samfunn.

De tre langhelgene, og periodene mellom samlingene, gir deg muligheten til å skape ditt eget design basert på et eget prosjekt, og å praktisere permakultur i ditt eget liv.

Ved å ta del i de tre trinnene får du et fullført PDC sertifikat. Om du ønsker kan du også være med på en eller to av disse tre helgene for seg, og evt samle opp trinnene over lengre tid.

VELKOMMEN TIL SLETTA PERMAKULTURSENTER

På Sletta permakultursenter ser vi permakultur i praksis, så du vil få masse inspirasjon og se eksempler på hvordan du selv kan bruke permakultur til å skape systemer i ditt eget liv som er langsiktige og oppbyggelige.

TEMA: BYGG OG SAMFUNN

  • Permakultur etikk, prinsipper og observasjon
  • Naturlig byggeri
  • Leire
  • Økolandsbyer
  • Prosjekt presentasjoner

HVEM:
Kurset er åpent for alle, uansett tidligere kjennskap til permakultur.

STED:
Sletta – Jaerveien 65, 1450 Nesoddtangen.
Vi foretrekker at kursdeltagere kommer med kollektivtransport om mulig. Fra Oslo – ta Nesoddbåten – Båt 601 – fra Aker Brygge. Båten korresponderer med buss nr. 560 fra Nesoddtangen til holdeplass Rudsborg. Derfra er det 5 minutter å gå.

PÅMELDING:
Send påmelding til Helene Bøhler på
epost til: helene.c.bohler@gmail.com
Meld fra om du har spesielle behov mht mat osv.

Total kursavgift: kr 6500,-
Betaling per trinn: kr 2500,-
Betales til konto: 1254 05 33952
Frist for påmelding : 1. Oktober 2018
Ta kontakt om du har økonomiske begrensninger for å delta, vi ønsker å finne løsninger som gjør det mulig for deg å være med.

Innbetaling av kursavgift regnes som påmelding. Avbestilling innen 1 uke før kursstart gir rett til tilbakebetaling av kursavgift i sin helhet. Etter det tilbakebetales 50 % av kursavgiften.

Teori og praktiske oppgaver vil foregå både innendørs og utendørs, så kle deg etter været.

MAT OG OVERNATTING
Vi spiser vegetarmat med glutenfrie og veganske alternativer. Meld fra evt dietter/allergier ved påmelding!

Det er muligheter for overnatting på Sletta og i nærheten.
Telt er gratis. Kostnader ved å overnatte inne/bnb avtales nærmere avhengig av stedet.

LITT OM KURSLEDERNE

JULIO E. PEREZ DIAZ
Jeg tok min utdanning som arkitekt på Universitet i Chile i 1983. Jeg mottok Permakultur diplomet i 2015 i Nordisk Permakultur Institutt innenfor «RESEARCH». Temaet var «LEIRE SOM BYGGEMATERIALE». Jeg har også utviklet forskjellige teknikker for å arbeide med leire på vegger, gulv for boliger /bygg. Siden 1985 har jeg laget seminarer med Introduksjon til Permakultur, Permakultur Design og Avanserte Permakulturkurs. Siden 2001 har jeg vært en del av GAIA ARKITEKT nettverket. I 2016 publiserte jeg en bok i Spania; « Selvas de comida en la ciudad. Una vision de la agricultura urbana desde la arquitectura». Jeg har gitt mange foredrag i Amerika og Europa om de praktiske løsningene på miljøutfordringene i tillegg til å holde kurs og foredrag på Sletta Permakultursenter. www.gaiaoslo.no

HÅKON MELLA
Jeg ble introdusert for permakultur fra kollegaer da jeg jobbet i miljøorganisasjonen Grønn Hverdag i 2008 og har siden brukt det som et verktøy for å forme bærekraftige matproduksjonssytemer i mindre og større skala. Jeg jobber som gartner ved Dysterjordet andelslandbruk i Ås og som kjøkkensjef på det økologiske spisestedet Hellviktangen, i tillegg til å drive egen grønnsaks- og honningproduksjon. Jeg ga i 2013 ut kjøkkenhageboka “Enkel kjøkkenhage på 1-2-3”. Utdannelsen min har jeg fra UiO, som tekstforfatter fra Westerdals School of Communication, og med fokus på bærekraftig/økologisk matproduksjon fra NMBU, HiH og Sokoine University of Agriculture. Jeg tok grunnkurs i permakultur og skoghagekurs hos Lev Bæredyktig i økolandsbyen Svanholm i Danmark i 2012/13 og var styremedlem i Norsk permakulturforening fra 2009 til 2015.

HELENE BØHLER
Siden tidlig ungdom har jeg vært engasjert i naturvern og menneskers innvirken på vår klode, og jeg planla en universitetsutdanning innen natur og miljø- før jeg bestemte meg for å studerte kunst. Jeg tok min Bachelor på Glasgow School of Art, og ble boende der i 15 år. Jeg oppdaget Tai Chi i 1998 og ble instruktør i 2005. Det var også i Skottland at jeg ble kjent med permakultur, og følte raskt en forståelse av dette helhetlige systemet. I 2013 var jeg koordinator for Nordisk permakulturfestival. I 2014 tok jeg grunnkurset PDC med Patrick Whitefield på Ragmans Lane Farm i England, og Ecovillage Design Course på Findhorn i Skottland. Fra 2014 – 2017 var jeg styreleder i Norsk permakulturforening og siden 2015 har jeg vært koordinator i LAND Norge; et prosjekt for å opprette og kartlegge permakultur besøkssentre.

Kurset er et samarbeid mellom :
NORSK PERMAKULTURFORENING www.permakultur.no
SLETTA PERMAKULTURSENTER

Detaljer

Start:
08/08/2019 -17:00
Slutt:
11/08/2019 -15:00
Kategorier for Arrangement:
,

Sted

Sletta – Jaerveien 65, 1459 Nesoddtangen.
Norge