Året som gått på Sletta Permakultursenter

Året som gått på Sletta Permakultursenter

Sletta Permakultursenter på Nesodden utenfor Oslo fortsetter å gjøre fremskritt i gjennomføringen av permakulturmasterplanen designet for nesten 6 år siden. Denne masterplanen ble utarbeidet på et avansert permaculture kurs som ble gjort med Frederica , Julio , Marianne og Helena , i tillegg til studenter som hadde fullført PDC. Denne innledende designe er tilpasset terrenget og har senere blitt endret.

For tiden har vi bygget og utvidet fruktplantasjen, med et gjerde som ble bygget for å beskytte mot dyrene. Hele vannsystemet ble designet og bygget under permakulture design visjonen, og hele systemet for gjenvinning av gråvann er nå sendt til et anlegg bygd med 450 piletrær som absorberer det vannet og binder CO2, det betyr CO2 pluss. En dam ble bygd som er forsynt med vann som samles fra takene i klasserommet.

På det kombinere drivhus og hønsehus veggene ble lagt på et nytt lag av leirepuss og på utvendige vegger blir det eksperimentert med en leireoppskrift som holder seg godt med det kalde været i Norge. Det eksisterende drivhuset var innvendig utformet med en ny bed for avlingen der du kan jobbe sittende. Kjøkkenhage i sone 1 i år var veldig produktivt og neste år håper vi å fullføre bygningen. På kontoret er en ny oppskrift blitt utviklet for å lage gulv av ubrent leire . I dag er overste lag med marmorert leire.

I løpet av året har vi hatt mange besøk fra Norge og forskjellige land på planeten. Også i år ble det gitt en PDC-kurs med Frederica , Marianne og Helena . Samt et kurs om Naturlige Leiregulv med ubrent leire med Julio E. Perez.

For neste år 2018 planlegger en Permakultur Design Kurs med Julio , Helene Bohler og Håkon Mella for 3 ganger, og også fortsette løpet av Naturlig Byggeri kurs om Leire som byggematerialer og tema er: Leiregulv, leirevegger av adobe og stampejord, Leirepuss, Leiremaling og skulpturer i vegger. Vi sender snart ut mer informasjon.

Skrevet av: Julio E. Perez

Kommentarfeltet er stengt.